Hudvårdsmåndag, del 1: Kvalitet

Idag startar jag upp en liten måndagsserie om hudvård där jag låter min klipska vän och hudterapeut-hotshot Elin svara på vanliga och lite kluriga frågor som rör fejset.
I give you: Hudvårdsmåndag!

Untitled

Del 1: Kvalitet
Vad är det – egentligen – för skillnad på hudvård från Åhlénsdiskarna, hudterapeutprodukter och medicinska produkter?

– Det beror helt på vilket märke det är. Jag tycker i mångt och mycket att det finns ganska mycket ”skit” där ute: produkter som främst bygger på vatten, alkohol och parfym till exempel. I den första första kategorin – hudvård från parfymerier – bygger mycket av utbudet på produkter från parfymmärken eller modemärken, och är inte alltid så populärt bland oss hudterapeuter. Men det finns självklart bra undantag, Dior har en väldigt fin makeup remover!

Jag tycker att du ska utgå från att bra forskning kostar. Vill du betala för bra forskning, snygga förpackningar eller för företagets reklam? 

Hudterapeutprodukter bygger på produkter du kan göra behandlingar med och kompletteras med produkter som kunder att köpa med hem. Flera av de här märkena finns enbart där hudterapeuter finns, men många hudterapeutmärken finns nu även på parfymerier och varuhus. både över disk och i nätshoppar. Hudterapeuter är experter på att välja ut vilka produkter som passar just din hud, men även här finns det flera märken som jag personligen inte älskar.

Hudterapeutprodukter innehåller högre procent av aktiva ämnen. Aktiva ämnen är de ämnen som påverkar huden, och därför behövs de säljas av en expert som kan förklara hur de ska användas, så att det inte blir fel.

Medicinska produkter är svårare att definiera, men oftast är det produkter som enbart får säljas på hudvårdsklinik där det arbetar en hudläkare. Det kan vara produkter som verkar behandlande, till exempel på ärr, acne eller hudsjukdomar. Men idag har begreppet blivit mer använt även på hudterapeutiska produkter, vilket jag kan tycka är lite synd.

Annonser

7 tankar om “Hudvårdsmåndag, del 1: Kvalitet

  1. Hej! Kan du ge ett tips på något som tar bort pormaskar på näsa och haka?
    Jag vill inte klämma på dem, var till en hudterapeut som bara gjorde det värre,
    Hälsn Angie

  2. Ping: Hudvårdsmåndag hos Karin |

  3. Ping: Hudvårdsmåndag, del 2: Torr OCH oren? |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s