Hudvårdsmåndag, del 4: Vad påverkar huden?

Hur stor del av hudtillstånd som acne, rynkor, pigmentförändringar och förlorad elasticitet kommer inifrån? Är det bara från sol och åldrande, eller hur mycket kan vi egentligen påverka med krämer?

– Solen orsakar mellan 80-90% av hudens för tidigare åldrande! Att ligga och pressa i solen är därför också en stor anledning till att vi får rynkor, pigmentfläckar och förlorad elasticitet. Men vi påverkar också huden negativt med socker (oups..), rökning, stress och oro. Hur du mår inuti påverkar huden mycket eftersom vår psykiska hälsa kan påverka hormoner i kroppen. Jag tror också mycket på att skydda kroppen från fria radikaler.

”Hur du mår inuti påverkar huden mycket eftersom vår psykiska hälsa kan påverka hormonerna i kroppen.”

Med det sagt kan faktiskt påverka en hel del med krämer. Men det är främst i förebyggande syfte. En liten del kan du göra åt problem du redan har fått, men utgå ifrån att du ska förebygga innan de kommer.
Och så det här med rökning, på riktigt! Vem vill ha en rynkig ringmuskel till pussmun? Det ger dessutom grå hud utan lyster och försämrar cirkulationen. Det försämrar även C-vitaminet i huden, vilket är en viktig beståndsdel i att förlänga hudens ungdomlighet.

Untitled

Annonser

6 tankar om “Hudvårdsmåndag, del 4: Vad påverkar huden?

  1. Verkligen bra att veta, bra info. Får man ”låna” din info om jag länkar till dig och berättar att jag lånat den av dig? Tycker det är så bra info och viktigt att många får läsa det….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s