Detta händer i huden på 3 månader

I april var jag på ett event hos företaget Mimass, som bland annat har hudvårdsmärket Cliniccare och är inriktade på sjukt skojiga maskiner (de kan göra ungefär 300 olika hudbehandlingar via dessa). Jag fick bland annat en Oxypeel-behandling med en maskin som heter Octoline, som har en egen kompressor för att skapa syre (detta peelar bort ojämnheter och för in rent syre och NaCl i huden med överljudshastighet). Det var lite mysko, som att dammsiga ansiktet med en liten liten högtrycksslang så att kinderna flyger runt som när man hoppade fallskärm. Men fasen vad fint det blev!

Jag har under åren blivit lite luttrad när det gäller nya tekniker och nya produkter, men jag fick så jäkla ren och återfuktad hy den här kvällen, bara så där hux flux på sekunden, att jag liksom inte kunde undvika att bli impad. Och eftersom Håkan och Miriam som driver Mimass både är extremt kunniga och extremt trevliga att ha att göra med, gick jag med på att sluta använda alla mina andra hudvårdsprodukter och under 3 månader endast använda Cliniccare (med 40% aktiva ämnen) i kombination med att shotta olja och juice från Maybritt Krewald (distribueras också av Mimass).

Skärmavbild 2014-08-26 kl. 17.10.32

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilket jag också gjorde. Jag visste redan innan jag åkte tillbaka för uppföljning att min hy hade gjort en 180. Jag visste efter 3 dagar, för att vara helt ärlig. För det var synligt för blotta ögat, vilket är sjukt ovanligt. När jag använder ny hudvård brukar min hud antingen 1. reagera negativt (med acne) eller 2. hållas under kontroll. Den brukar inte bli bättre. Men efter 6 veckor hade jag fått så många komplimanger och frågor om min hud att jag la upp en bild på Instagram och skrev:

”Har kört 6 veckors sträng kur med #maybrittkrewald och #cliniccare – och efter 20 år med problemhy (acne, solskador, ärr), 13 år som makeupartist och 4 år som hudvårdstestare – är detta det första som faktiskt gjort skillnad. Jag har typ inga porer kvar, får knappt en finne ens vid pms och är aldrig vare sig fet eller prickig. Varje torrhetslinje är borta och huden är jämn (!) och glowing (!) Min största rädsla just nu är vad som ska hända när flaskorna tar slut. Varsågod för awesome tips.”

Men min upplevelse väger i det stora hela inte särskilt mycket. Av den anledningen hade vi också tagit mina hudvärden under det första besöket för att kunna se svart på vitt vad som hände med tiden. Man tryckte små apparater och datorer mot nyllet och jag fick se min hud i mikroskop (hua!) Här är mina resultat efter 3 månader:

Skärmavbild 2014-08-22 kl. 17.05.55
Gula linjer visar mitt utgångsläge, och röda linjer resultatet efter 3 månader. Det rosa fältet är medelvärdet för kvinnor i min ålder.Skärmavbild 2014-08-22 kl. 17.34.52

Skin texture visar hur jämn ytan på huden är. Jag gick från låg till låg-normal. Pigmentering mäter texturen djupare ner i huden, fläckar och dylikt. Kom även där upp i medelvärden. Sebum är en mätning av talg, vilken som ni ser är lite för hög på mig. (detta påverkas dock även av tex feber eller pms). Min hudton hade tyvärr försämrats eftersom jag solat ansiktet under dessa månader (ännu en sak som inte såg kul ut i mikroskop). Keratinet gick upp rejält. Men mina porer var den största skillnaden som ni ser (högt värde i detta fall betyder mindre porer) – jag hade redan sett att de stora svarta hålen övergått till slät tonårshy och det gick knappt ens att klämma en pormask med tvång, men det var ändå helt galet att se siffrorna gå från 25 till nästan 80 – under medelvärde. Jag – storporsbruttan – hade plötsligt mindre porer än genomsnittet! Linjerna runt ögonen var oförändrade.

Skärmavbild 2014-08-22 kl. 17.35.08

Jag är såklart nöjd, och alla som någon gång haft problemhy med orenheter, acne och infektioner vet hur frigörande den känslan är. Samtidigt är det viktigt att se till helhetsbilden. Tyvärr försämrades resultaten när jag slutade dricka juicerna. Min hy behövde tydligen angripas inifrån och utifrån samtidigt.

Desktop

En annan bieffekt jag gärna nämner är hormonbalansen. Juicerna är inte ett kosttillskott, men de lyckades styra upp mina hormonvärden något enormt. Jag har extremt svår pms (både rörande smärtor, hormonnivåer och acne) och ingen av de receptbelagda smärtstillande och anti-depressiva man testat på mig under åren har hjälpt på riktigt. Nu snackar jag alltså att kräkas, kallsvettas och gå runt svimfärdig och bli halvt självmordsbenägen, inte kunna arbeta, resa eller gå bort på sociala tillställningar, bli uppsvälld och irrationellt deprimerad. EN VECKA VARJE MÅNAD. Det är helt orimligt, naturligtvis, men jag har träffat tillräckligt med gynexperter för att förstå att ingen kan hjälpa mig. Jag har röntgat och ultraljudat efter tumörer, fått åka in på akuten med blödningarna och trycka i mig piller som ”borde ta död på en häst” som min gynekolog uttrycker sig när han ger smärtstillande. Har även besäkt homeopater och zonterapeuter och gud vet vad.

Men så dricker jag iaf dessa shots. Och det är de första gången sedan jag fick min mens i 12-årsåldern som min livskvalitet inte blev sämre under pms. Noll överdrift. Visst, det krävdes visserligen ganska höga doser av juicerna, och de är inte superbilliga. Och jag behövde fortfarande ta en ipren (men en ipren räckte!) men jag blev inte labil psykiskt, svällde inte upp 2-3 storlekar, fick ingen acne och knappt några smärtor. Jag vet inte varför eller ens vad som orsakade det, och jag vet inte om det skulle vara så för andra – jag vet bara att det hände. De 3 månader jag drack shotsen klickade någonting hormoniellt på plats i kroppen. Och det är värt allt i världen, såklart.

Annonser

15 tankar om “Detta händer i huden på 3 månader

 1. Så härligt att du hittat något som funkar för dig! Själv blir jag bara grinig, men det låter som rena drömmen jämfört med hur du mått!

 2. Wow, häftigt. Vad säger läkarna? Menar, nåt där i vad du shottade verkar ju ha haft effekt.

  Men det låter som att du har slutat nu och att du är tillbaka på status quo med såväl hormoner som hy?

  • Läkare uttalar sig aldrig riktigt om sk alternativ behandling tyvärr, men alla säger ju att om det funkar så kör på!
   Jag fick tillbaka problemen när jag slutade, både hormoniellt och i hyn (även om många faktorer såklart samspelar) så körde en till kur och det håller i sig än, har pms idag och inte ett enda utslag eller tår.

 3. Har varit på g att köpa oljan och juicen så många gånger men alltid varit för snål. Men efter att ha läst om dina erfarenheter har jag äntligen gjort slag i saken. Hoppas på resultat både in och utvändigt!

 4. Om jag får tillåtelse så berättar jag gärna lite mer om varför oljan och juicen gör en så stor skillnad, och varför den är så viktigt för hela balansen.
  Cellerna i vår kropp utsätts dagligen för mängder med destruktiva situationer. De situationerna uppstår igenom att vi äter fel, vi ger inte näring på ett bra sätt till vår kropp. I vissa fall så beror det till och med på att vi så intensivt strävar efter att ta bort fetter ur vår kost, eller vi får i oss mängder med transfetter och destruktiva fetter i kroppen. Allt detta skapa en obalans för alla människor, och i synnerhet kvinnor. Det finns också en mening med att MK är den två stegs shot. Olja och Juice,
  Juicen innehåller anti oxidanter som har till uppgift att stoppa alla de fria radikalerna i kroppen som i princip far runt och slår sänder friska celler. Mängden anti oxidanter mäts i ett värde som heter ORAC. i jämförelsen så har Aronian ungefär 3 gånger högre ORAC värde än exempelvis Blåbär som många av oss är bekant med. Så med Juicen så inleds vad vi kan kalla en lugnande process i våra celler, och då med fokus på hudceller, men det är ju inget vi kan kontrollera, så även andra celler drar ju nytta av aronian. När vi väl lyckats lugna de fria radikalerna i kroppen så behöver cellen näring, En cell får stor del av sin näring ur fett, Och då talar vi om bra fetter, fetter från kallpressade frön är bland det renaste och mest nyttiga fett du kan få i dig, vilket också innebär att alla de celler som trasats sönder av de fria radikalerna nu även får en chans att balansera upp sig själv.
  Så med dessa två oerhört värdefulla komponenter i kroppen så skapar du balans i hela din egen cellstruktur, Vilket då naturligt ger dig en mer balanserad kropp, och en oerhört vacker frisk och sund hud. Därefter kommer sedan vikten av att använda en bra hudvårdsprodukt för att skydda cellerna och hålla kvar fukten i huden. Men det går jag inte in på nu.
  Hoppas detta inte blev för tekniskt och tråkigt i all skönhet!

  Önskar er en härlig dag.
  Håkan Wahlström
  VD / Mimass AB

 5. Ping: Tre månader med May-Britt Krewald oljeshots | Skönhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s